Szabó Dalma vagyok, stylist és a Curvy soul márka megálmodója.

Marketingesként dolgoztam éveken át, évről évre egyre erősebben éreztem, hogy szeretnék valami mást csinálni, valami olyat, amivel hatással lehetek másokra.

Először elvégeztem egy sminkes képzést, aminél bár sejtettem, hogy nem pontosan ez lesz az én új utam, de imádtam azt látni, hogyan nyílik ki egy nő, aki szépnek érzi magát. Egy egyszerűbb sminktől is azonnal más lesz kicsit mindenki, kicsit jobban kihúzzuk magunkat, kicsit jobban pózolunk a kamerának és még élvezzük is azt. 

Ez volt az az érzés, amibe beleszerettem, és tudtam, hogy ez az, ami mindenkinek jár. Kitaláltam, hogy stylist leszek. 

Az elmúlt 10 évben nagyon sokat dolgoztam saját magamon, hogy a külsőm azt a nőt tükrözze, aki valójában bennem lakik. És ez nem csak fogyókúrák tömkelegét jelentette (abból is volt, de még mennyi…), hanem azt, hogy elkezdtem megtalálni, hogyan tudom kihozni magamból a legjobbat úgy, hogy közben nem sanyargatom magam,  hálás vagyok a testemért, és megtanultam szeretni is azt. 

Stylistként azonnal éreztem, hogy én nem abba az irányba szeretnék elmozdulni, ahol a 34-36-os méretű leányzók flegmán néznek vissza egy-egy címlapról. Megvan a magával ragadó varázsa annak is, de én sokkal jobban élveztem azt mindig, ha egy hús-vér nőnek tudtam segíteni abban, hogy megtaláljuk közösen, hogy mi áll neki jól, milyen is az ő stílusa és pár okos trükkel, jó kombinációval hogyan tudjuk minden alkalomra csinossá varázsolni. De 38-as méret felett gyakran éreztük úgy, hogy a választék nem elég nagy. Sugallva ezzel, hogy le kell fogynunk ahhoz, hogy csinosak legyünk.

A Curvy soul márkával abban szeretnék segíteni a magyar nőknek, hogy pár okos trükkel, megfelelő szabással, jó minőségű anyagokkal, olyan ruhákat alkossunk, amivel mindenki jobban érezheti magát a bőrében. Amiben nem el akar bújni a világ elől, hanem az a nő tud lenni, aki mindig is lenni akart, és amiben úgy érzi, hogy az egész világot meg tudja hódítani.

Mondhatná bárki, hogy ugyan már ez csak ruha, de ez szerintem nem így van. A divat, az öltözködésünk, a stílusunk az önkifejezésünk eszköze, önbizalomforrás, és része annak, amik vagyunk, és akik lenni szeretnénk. És nem azt kell felvennünk, ami jó ránk, hanem azt, amit mi tényleg szeretnénk, ami passzol a személyiségünkhöz.

Stylistként és a Curvy soul megálmodójaként is abban hiszek, hogy a “Curvy”, azaz a nőiesen formás az, amire a plus size öltözködésnek is támaszkodnia kell. Mindenkinek van dereka, még ha elsőre sokan állítják is, hogy na nekik, pont nincs… 🙂

És mi, plus size nők, sem számok vagyunk. Nem a kilóink száma, és nem is a méretünk az, ami meghatároz minket. Évekkel ezelőtt majdnem nem vettem meg egy baromi jó szoknyát, mert a 44-es kicsit kicsi volt, és 46-ost kellett vennem. Ugyan mégis nem teljesen mindegy, hogy hányas az a méret? Így született meg az ötlet, hogy az én ruháimba nem kerülnek bele a méretek, hogy egy pillanatra se frusztráljon a ruhájában lévő szám senkit. A választás közben vannak méretek, de a ruhákba már csak jelzők kerülnek. Mesés, Csodaszép, Káprázatos. 

Ezzel is emlékeztetve téged, és mindannyiunkat, hogy minden nő csodanő, és megérdemeljük, hogy annak is érezzük magunkat.

Örülök, hogy itt vagy!

Dalma