Miért született meg a Curvy soul?

Miért született meg a Curvy soul?

Akinek nem volt elég a Rólam rész… Én egy hiú nő vagyok. Szeretem a szép dolgokat és szeretem magam szépnek érezni, de utóbbit meg kellett tanulnom, hogy hogyan kell úgy igazán.

Akinek nem volt elég a Rólam rész…

Ti kis kíváncsiak… 🙂

Ahogyan a Rólam részben már említettem, szerettem volna valami nyomot hagyni, emberekre hatást gyakorolni. Hívhatjuk ezt önmegvalósításnak is, de annál talán kicsit még több. Én hosszú utat jártam be az önismeret, önelfogadás területén. Voltak néha egészen sajátos megoldásaim arra, hogy gyógyítsam magam, és rávilágítsak arra, mások által, hogy nem attól vagyok szerethető, vagy nem szerethető, hogy hány kiló vagyok. És én itt sosem azt értem, hogy ide nekem a dupla soros mézes krémest, és éljen a cukorbetegség. Minden alkalommal azt értem, hogy bármit is választok a saját utamnak, az út minden részénél szeressem saját magam.

Én egy hiú nő vagyok. Szeretem a szép dolgokat és szeretem magam szépnek érezni, de utóbbit meg kellett tanulnom, hogy hogyan kell úgy igazán.

Először megtanultam másokat szépnek látni, akik valamiben hozzám hasonlóak, tágítottam az elképzelésemet azzal kapcsolatban, hogy a szépség igenis sokszínű. Követtem olyan lányokat, akik legalább 130 kilósak, de annyira életvidámak, szexik és felszabadultak, hogy az elején teljesen el voltam ámulva ettől.

Aztán szép lassan magamra is elkezdtem egy kicsit más szemmel nézni, és persze, dolgoztam azon is, hogy jobban érezzem magam a bőrömben. Az, hogy egészségesebben egyek, nálam nem volt egy óriási újdonság, rengetegen szokták mondani, hogy utálják a zöldségeket, és óriási változásnak élik meg, ha nem esznek cukrot és hagyományos lisztet. A mi családunk tök egészségesen élt mindig, én mindig szerettem a zöldségeket, mindig teljes kiőrlésű kenyeret ettünk, és nem volt tonna számra otthon mindig édesség, vagy üdítők tömkelege sem. Én mégis pufi voltam és amúgy stresszevő, nem durván, de azért könnyebben nyúltam rá nem egészséges kajára, amikor rosszabbul éreztem magam. Azóta persze, sokféle diéta után, már tudom, hogy az inzulinrezisztenciámnak köszönhető sok plusz kiló. És azt is tudom, hogy nem akarom, hogy ebből valaha is cukorbetegség legyen.

A mozgás adta siker, annak ellenére, hogy sosem voltam túl tehetséges semmilyen sportban, mégis éreztem, hogy rengeteget fejlődtem a személyi edzéseken és a munkám adta szakmai önbizalmam kialakulása segített sokat abban, hogy megtaláljam azt a Dalmát, aki én vagyok, és lenni akarok, összebarátkozzunk és teret adjak neki.

Megtanultam azt is, más példáin keresztül, hogy a szépség nem csak adottságok kérdése, a szépség szerintem a belső harmónia eredménye.

A világ legszebb nőjét is felöltöztethetjük, a világ legszebb ruhájába, ha ő szarul érzi magát a bőrében, nem ő lesz a világ legszebb nője. A felszabadultság, az önazonos stílusos öltözködés és külső, ami tényleg összhangban van a belsőnkkel szerintem mindenkinek jár.

Ebben akartam másoknak segíteni, megmutatni az én utamat, és később stylistként professzionális tippekkel is támogatni a követőimet. Így kezdtem el a saját oldalamat, dobtam félre azt a félelmet, hogy a social media arctalan világában, bárki bármit kiköphet magából, és mi lesz akkor, ha valaki bántani akar. Mert tudom, hogy semmi. Ha valakinek nem tetszik, amit csinálok, szerencsére senkinek nem muszáj követnie engem

Stylistként rengetegen kérdeztétek azt, hogy egy-egy ruhadarabomat hol vettem, vagy hol tudunk igazán jó plus size ruhákat találni. És a választék szerintem kifejezetten pici, fast fashionben pedig maximum én vagyok a mérettáblázat teteje, vagy borzasztó formátlan ruhákat gyártanak.

Az én fejemben van egy hosszú lista, az évek alatt összegyűlt sok “majdnem jó” vagy “más szabással, de jó lenne” ruhadarabról, amiről úgy döntöttem, hogy itt az ideje tényleg jó anyagokból, tényleg jó szabással megcsinálni.

Jelentős különbség más márkákhoz képest, hogy mi a 44-es méretből indulunk ki és abból megyünk felfelé és lefelé. Ez azért fontos, mert sok esetben, ha 36-os méretből indulnak ki, mire eljutnak a 48-asig, 5 méret alatt ha teljesen arányosan változtatják a szabásmintát, az torzuláshoz vezethet. Arról nem is beszélve, hogy 38-as méret fölött sem úgy gyarapodik az ember, hogy arányosan “körérajzolunk” egy réteget. És itt jön képbe az alma, körte, fordított háromszög és többi alkat. A Curvy soul minden egyes ruhája a valódi nőknek készül, akik lehet, hogy nem 90-60-90-esek, de megérdemlik, hogy valóban rájuk passzoló ruhákban gyönyörűnek érezzék magukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tipp megosztása:

Facebook

Curvy me Stílustippek Hírlevél feliratkozás

Hozzájárulok személyes adataim hírlevélküldés céljából történő kezeléséhez. Adatkezelési tájékoztató

Kövess minket!

További stílustippek

Alma, körte, homokóra, és akkor most hogyan tovább?

Kicsit körbenéztem a neten, hogy mit írnak ebben a témában, aztán amikor elolvastam azt a felütést, hogy ma már ELENGEDHETETLEN, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy melyik típusba tartozik, gyorsan be is zártam, ezt a cikket…

Melyik testalkattípusba tartozol?

Alma, körte, homokóra…
A stílustanácsadások során nagyon fontos kapaszkodó szokott lenni az, hogy megtanítsam a vendégeimnek, hogy milyen alkattípusok jegyei jellemzőek rá leginkább.

5 tuti tipp a tökéletes szettért

Tudjátok, hogy lelkesen küzdök az “ápol és eltakar” zsákruhák ellen, és szeretném azt a tévhitet is elkergetni, hogy csak feketét hordhat az, akin van pár plusz kiló, mert ugye az slankít. Tényleg slankít, de ennél vannak sokkal okosabb ötletek is!