Melyik testalkattípusba tartozol?

Melyik testalkattípusba tartozol?

Alma, körte, homokóra... A stílustanácsadások során nagyon fontos kapaszkodó szokott lenni az, hogy megtanítsam a vendégeimnek, hogy milyen alkattípusok jegyei jellemzőek rá leginkább.

Alma, körte, homokóra...

Van két fontos alapszabályom, amivel mindenképp kezdenünk kell:

  1. Nem számít, hogy melyik alkattípusba tartozol, mindenki számára vannak olyan tippek és trükkök, amik segítenek abban, hogy csinosabb legyél, bármi is a célod az öltözeteddel. Az alkattípushoz igazított öltözékkel könnyedén le tudsz faragni pár kilót, de akár arra is tökéletes eszköz, hogy nőiesebben öltözz, vagy csak önazonosabban.
  2. A második fontos szabály az pedig az, hogy ez nem szent írás, ezek nem olyan örök érvényű igazságok, amik miatt az összes cuccodat ki kellene dobnod, ami ezeknek nem felel meg. Sok esetben egy-egy kiegészítő is tökéletesen tud alakítani az összképen (Igen-igen, már megint a kedvencemre, az övekre gondolok! J ) És egyáltalán nem biztos, hogy egy típusba be tudod sorolni magad, sok esetben különböző alkatok tulajdonságai is igazak ránk.

 

Ahhoz, hogy meg tudjuk állapítani, hogy melyik alkattípusba tartozunk, vagy mik azok a tulajdonságok, amiket saját magunkon látunk a különböző alkattípusok közül, ahhoz egy hármas arányról fogunk beszélgetni (mell (váll), derék és csípő). Nagyon gyakori az is, hogy nem teljesen valós az a kép, ami a fejünkben létezik. Próbáld meg a következőt:

Csinálj magadról egy egészalakos fotót, vagy fehérneműben, vagy fürdőruhában. Figyelj arra, hogy megfelelő szögből készüljön a kép, hogy ne torzuljanak az arányok. És most nézd meg jó alaposan, az arányokat. Miért nem csak azt mondom, hogy ragadj centit, mérd le magad, találd meg a típusodat és csókolom? Mert szeretném, ha megnéznéd a fotót olyan szempontból is, hogy mit szeretsz nagyon saját magadon, mert az egy dolog, hogy melyik alkattípusba tartozol, de a legfontosabb szempont bizony az lesz, hogy Te mit szeretsz saját magadon. Azt fogjuk kiemelni, és elrejtjük azt, amit kevésbé.

Ha a fotóról önmagában nem tudsz dönteni, akkor viszont ragadj centit! Mérd le a mellbőségedet (itt a legszélesebb ponton, nagyjából a mellbimbókat mérd), a derékbőségedet (ne húzd be a hasad, teljesen mindegy, hogy hányas az a szám, de ha már mérsz, nézzük a valóságot! A köldök fölötti, levékonyabb részt mérd le) és a csípőbőségedet (azt pedig a legszélesebb ponton).

Miért szoktam mondani, hogy figyelj a vállra is? Mert előfordulhat, hogy csapottabb válla van valakinek, viszont mégis nagyobb melle, vagy nem annyira nagy melle, de széles válla. Mérned nem kell csak nézegesd meg. J

Honnan tudod, hogy homokóra típusba tartozol?

A homokóra alkatra szokták azt mondani, hogy az ideális testalkat. A csípő és a váll/mell körülbelül ugyanolyan széles és szépen definiált a derék. A 90-60-90-es hollywoodi arányokat mindenki megjegyezte, ez persze nem jelenti azt, hogy csak ezekkel az arányokkal lehet valaki tökéletes homokóra. Sőt. Ashley Graham ebbe a típusba tartozik. 

Honnan tudod, hogy az alma típusba tartozol?

Egy személyes találkozót valószínűleg azzal kezdenél, hogy dehát neked nincs is derekad. Pedig tényleg mindenkinek van. Viszont a mellbőséged és a derekad között kisebb a különbség, és ha felszedsz pár plusz kilót. Egyértelműen a pocakodra rakódik a kis zsírpárna. Azért is különösen gyakori ez a típus, mert az IR-esek pocakra híznak, és nagyon sok mindenki küzd Magyarországon, még ha nem is tud róla, ezzel a problémával. Amit pedig nagyon sok más típusba tartozó nő irigyel az alma hölgyektől, azok a csinos, formás lábak!

Honnan tudod, hogy a körte típusba tartozol?

Nálad egyértelműen a lábak és a popó az, ami arányaiban nagyobb, ha leginkább ide rakódik rád az a pár plusz kiló, akkor valószínűleg ebbe a csoportba tartozol. A körte hölgyeknél a mell/váll és a csípő aránya tolódik el. Leginkább a körte hölgyeknél érdemes a mellméret mellett a plus size hölgyeknél a vállat is nézni. A derék lehet nagyon szépen definiált, és egy körte hölgy se felejtse el azt, hogy ez az egyik legnőiesebb alkattípus, és sokan nagyon hálásak lennének ezekért az idomokért!

Honnan tudod, hogy fordított háromszög típusba tartozol?

Ahogyan a neve is mutatja, arányait tekintve, a hölgyek válla és melle hangsúlyosabb a csípőjéhez viszonyítva. Sokszor ez az alkattípus nagyon vékony lábakkal és apró fenékkel van megáldva.

Honnan tudod, hogy a téglalap/banán típusba tartozol?

Ha a három adat nagy mértékben nem különbözik egymástól, akkor Te ebbe a típusba tartozol. Plus size hölgyek között nagyon ritka ez a típus, mert általában a kis párnácskák valahova lerakódnak, így ez inkább a sportolókra vagy kifutómodellekre szokott igazán jellemző típus lenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tipp megosztása:

Facebook

Curvy me Stílustippek Hírlevél feliratkozás

Hozzájárulok személyes adataim hírlevélküldés céljából történő kezeléséhez. Adatkezelési tájékoztató

Kövess minket!

További stílustippek

Alma, körte, homokóra, és akkor most hogyan tovább?

Kicsit körbenéztem a neten, hogy mit írnak ebben a témában, aztán amikor elolvastam azt a felütést, hogy ma már ELENGEDHETETLEN, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy melyik típusba tartozik, gyorsan be is zártam, ezt a cikket…

Melyik testalkattípusba tartozol?

Alma, körte, homokóra…
A stílustanácsadások során nagyon fontos kapaszkodó szokott lenni az, hogy megtanítsam a vendégeimnek, hogy milyen alkattípusok jegyei jellemzőek rá leginkább.

5 tuti tipp a tökéletes szettért

Tudjátok, hogy lelkesen küzdök az “ápol és eltakar” zsákruhák ellen, és szeretném azt a tévhitet is elkergetni, hogy csak feketét hordhat az, akin van pár plusz kiló, mert ugye az slankít. Tényleg slankít, de ennél vannak sokkal okosabb ötletek is!